Easter is a promise
God renews to us in each spring.
May the promise of Easter
fill your heart with peace and joy!
Wish you all Happy Easter!
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks
Search Here
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

0
1. If the following series is written in the reverse order and the alternate letter are deleted from it then which letter will divide the new series in two equal parts?
ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ.
(A) N
(B) P
(C) L
(D) M
(E) None of these
Ans : (A)

2. If alternate letters are deleted from the following series then which letter will divide the new series in two equal parts?
ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ.
(A) N
(B) M
(C) K
(D) O
(E) None of these
Ans : (D)

3. If the second half of the series is written in the reverse order then which will be the 9th letter to the right of 7th letter from your left ?
ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ.
(A) Y
(B) Z
(C) P
(D) X
(E) None of these
Ans : (D)

4. If first half of the following series is written in the reverse order the which will be 7th letter to the left of 10th letter from your right?
ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ.
(A) E
(B) D
(C) A
(D) B
(E) None of these
Ans : (B)

5. In the following series which is the 5th letter to the left of 14th letter from your right?
ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ.
(A) I
(B) L
(C) J
(D) K
(E) None of these
Ans : (A)

6. In the following series which is the 8th letter to the right of 16th letter from your left ?
ABCDEFGHUKLMNOPQRSTUVWXYZ.
(A) K
(B) Y
(C) X
(D) W
(E) None of these
Ans : (C)

7. If first half of the following series is written in the reverse order, which will be the 5th letter to the left of 13th letter from your right?
ABCDEFGHUKLMNOPQRSTUVWXYZ.
(A) S
(B) E
(C) F
(D) D
(E) None of these
Ans : (B)

8. If the second half of the following series is written in the reverse order, which will be the 7th letter to the left of 23rd letter from your left?
ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ.
(A) L
(B) Y
(C) X
(D) P
(E) None of these
Ans : (C)

9. If the second half of the following series is written in the reverse order then which will be the 18th letter to the left of 10th letter from your left?
ABCDEFGHUKLMNOPQRSTUVWXYZ.
(A) R
(B) I
(C) V
(D) U
(E) None of these
Ans : (C)

10. In the following series if 4–4 letters from left are written in the reverse order then which will be the 8th letter to the left of 10th letter from your right?
ABCDEFGHUKLMNOPQRSTUVWXYZ.
(A) Y
(B) Z
(C) L
(D) K
(E) None of these
Ans : (C)

11. In the following series which will be the 7th letter to the left of 10th letter from your left?
ABCDEFGHUKLMNOPQRSTUVWXYZ.
(A) C
(B) E
(C) X
(D) L
(E) None of these
Ans : (A)

12. How many such letter-pairs are there in the word SERVANT having the same no. of letters left between them in the word as they have in the series?
(A) 2
(B) 3
(C) 4
(D) 5
(E) None of these
Ans : (A)

13. How many such letter-pairs are there in the word MONKEY having same no. of letters left between them as they have in the series?
(A) 3
(B) 4
(C) 1
(D) 5
(E) None of these
Ans : (C)

14. How many such letter-pairs are there in the word SMUGGLER having same no. of letters left between them as they have in the series?
(A) 2
(B) 3
(C) 4
(D) 1
(E) None of these
Ans : (A)

15. How many such letter-pairs are there in the word BONAFIDE having same no. of letters left between them as they have in the series?
(A) 2
(B) 3
(C) 4
(D) 1
(E) None of these
Ans : (E)

16. How many such letter-pairs are there in the word FRONTIER having same no. of letters left between them as they have in the series?
(A) 2
(B) 4
(C) 1
(D) 3
(E) None of these
Ans : (A)

17. How many such letter-pairs are there in the word MINISTER having same no. of letters left between them at they have in the series?
(A) 3
(B) 1
(C) 4
(D) 2
(E) None of these
Ans : (D)

18. How many such letter-pairs are there in the word PERFUMERY having same no. of letters left between them as they have in the series?
(A) 5
(B) 3
(C) 4
(D) 1
(E) None of these
Ans : (B)

19. How many such letter-pairs are there in the word DOCUMENTARY having same no. of letters left between them as they have in the series?
(A) 2
(B) 4
(C) 5
(D) 1
(E) None of these
Ans : (A)

20. If it is possible to make a meaningful word from first, fifth, seventh and eleventh letters of the word ECCENTRICITY then which will be the third letter of that word? If it is possible to make more than one word then answer will be M and if the word formation is not possible then the answer will be X.
(A) E
(B) R
(C) N
(D) M
(E) X
Ans : (C)

21. If it is possible to make a meaningful word from first, second, fourth and fifth letters of the word FALSEHOOD then which will be the third letter from right? Give your answer M if more than one word can be formed and if no word can be formed then give your answer X.
(A) F
(B) A
(C) E
(D) X
(E) M
Ans : (B)

22. If first letter is interchanged by sixth letter, second by seventh and so in the word INTERVOLVE then which will be the sixth letter from your right in the new word' ?
(A) L
(B) E
(C) V
(D) O
(E) I
Ans : (B)

23. If first letter is interchanged by second, third by fourth, fifth by sixth and so on in the word HABILITATE then which will be the 8th letter from your left in the new word?
(A) L
(B) E
(C) T
(D) A
(E) B
Ans : (C)

24. If the following words are arranged according to the dictionary order then which word will come in the middle?
(A) Gunny
(B) Gunnery
(C) Gunmetal
(D) Gunpowder
(E) Gunsmith
Ans : (A)

25. If the following words are arranged according to the dictionary order then which will be the second word in that order?
(A) Expound
(B) Exposure
(C) Expulsion
(D) Expose
(E) Export
Ans : (D)

Post a Comment

Confused? Feel free to Ask

Your feedback is always appreciated. We will try to reply your queries as soon as possible (Every day after 6 PM).
Important Note:
1. Please do not send Spam comments, it will be deleted immediately upon my review.
2. You can Comment me in Malayalam/English only.
3. Abuse Comments will be Deleted .
4. Avoid including website URLs in your comments.
Regards,
Kerala PSC Helper

 
Top